När man väntar barn är det bra att se över sina försäkringar. Har man tillräckligt med skydd för eventuella komplikationer som kan ske under graviditeten eller behöver man teckna en så kallad graviditetsförsäkring? En graviditetsförsäkring ger ett bra försäkringsskydd under graviditeten, förlossningen och under de första månaderna i bebisens liv. Dessa försäkringar finns att teckna hos de flesta försäkringsbolag.

Jämför gravidförsäkringar

FörsäkringsbolagErsättning mor & barnErsättning ärrTeckna onlineFå prisförslag
ICA FörsäkringJA

JASE FÖRSLAG

Komplement till vanlig barnförsäkring

En graviditetsförsäkring innebär ett skydd mot om det skulle uppstå några komplikationer eller skador som kan uppstå vid för tidig födsel eller i samband med förlossningen. En gravidförsäkring kan ses som ett komplement till en vanlig barnförsäkring eftersom den kan tecknas innan barnet är fött. En barnförsäkring går endast att teckna när barnet har kommit till världen.

Gradviditetsförsäkringar är uppbyggd så att både mamman, pappan och barnet kan få ersättning beroende på vilka problem som uppstår. En gravidförsäkring är ett bra skydd för familjer som väntar barn. Läs igenom avtalet och ha full kontroll på vad försäkringen täcker och inte täcker då det skiljer sig mellan olika försäkringsbolag.

gravidförsäkring

Kostnadsfritt grundpaket

En del försäkringsbolag erbjuder ett kostnadsfritt försäkringsalternativ till gravida. Dessa gratisförsäkringar brukar kallas för grundskydd eller grundpaket och innehåller ofta krisstöd till föräldrarna om något skulle hända barnet i magen eller om barnet föds sjukt eller avlider. I grundpaketen kan det också ingå ersättning för dödsfall av föräldrar och barn under graviditeten och förlossningen. Det är också vanligt att det ingår en invaliditetsersättning vid olycksfall för föräldrarna och barnet under den period graviditetsförsäkringen gäller. Men som sagt, villkoren varierar mellan olika försäkringsbolag så kontrollera noggrant vad som ingår i grundpaketet så att försäkringen täcker allt du behöver skydd för.

Utökad graviditetsförsäkring

I tillägg till det kostnadsfria grundpaketet brukar försäkringsbolagen även erbjuda en utökad gravidförsäkring. Denna kostar pengar och ger ett ekonomiskt skydd mot fler händelser än grundskyddet. Exempelvis ersättning för vårdkostnader, invaliditet hos barnet vid sjukdom, förlossningsskador med mera. Även innehållet i denna typ av försäkring varierar mellan försäkringsbolag, så jämför gärna mellan de olika aktörerna på marknaden för att hitta den allra bästa försäkringen.