En reseförsäkring ingår normalt i din hemförsäkring när du åker på en vecka eller två på semester. Dock är det ofta så att reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen är reglerad och täcker endast resor som generellt är under 45 dagar. Skulle då åka iväg på en resa som sträcker sig över en längre tid är det viktigt att du tecknar en tilläggsförsäkring som gör att du är skyddad även när de 45 dagarna passeras. En reseförsäkring är framtagen för att täcka oförutsedda kostnader som uppstår under tiden som du är på resande fot och används exempelvis för akuta skador, transporter hem för avlidna, rättskydd för vissa tvister och förluster av bagage.Teckna reseförsäkring hos Europeiska ERV

Kontrollera avtalen och se vad som ingår

Gå igenom dina avtal och åtaganden hos det försäkringsbolaget som du väljer för att se exakt vilka skydd du får. Det kan, precis som många andra försäkringar, variera kraftigt mellan bolagen och det är viktigt att du vet vad du får innan du åker iväg och att olyckan skulle kunna vara framme.

Det är viktigt att vara medveten om att en reseförsäkring måste tecknas innan du åker iväg. Det går alltså inte att teckna en reseförsäkring under tiden som du befinner dig i utlandet.