En försäkring för din bil, mc eller moped erbjuds från de flesta försäkringsbolag. Denna försäkring går in och täcker skador och problem som uppstår på det försäkrade fordonet. En fordonsförsäkring delas ofta in i tre olika nivåer och ser ut enligt följande:

FörsäkringsbolagUtbudTeckna onlineSamlingsrabattFå prisförslag
hedvigHelförsäkring
Halvförsäkring
Trafikförsäkring
SE FÖRSLAG

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring är den första i nivån av tre och är obligatorisk enligt lag för alla bilägare att ha. Försäkringen täcker skador på förare och passagerare i bilen om olyckan skulle vara framme, detta gäller både dig själv och på andra parten i olyckan. Fordonsförsäkringen täcker också skador på egendom som orsakats av fordonet. Trafikförsäkringen är aktuell för alla typer av fordon som vistas ute på vägarna och måste alltså finnas både på MC och på moped.

Halvförsäkring

Med halvförsäkringen går man upp en skyddsnivå, då försäkringen omfattar fler typer av incidenter. Dels igår trafikförsäkringen som ger det grundskydd som du enligt lag måste ha för att få framföra fordonet, dels täcker halvförsäkringen även stölder från fordonet, brand, maskinskador och skador på rutorna. Du kan också få ersättning om du någon gång skulle bli tvungen att bärga din bil. En halvförsäkring är väldigt bra att ha då det inte är speciellt ovanligt att det händer oförutsedda saker med bilar, att reparera dessa skador kan då bli väldigt dyrt. Dock är det viktigt att du har full koll på vad som ingår i din halvförsäkring då det varierar kraftigt mellan olika försäkringsbolag. Precis som med alla avtal så måste det först gås igenom noggrant innan försäkringen undertecknas.

Helförsäkring

Helförsäkringen är den högsta nivån som kan tecknas för fordon. I den här försäkringen får du dels både det som ingår i trafikförsäkringen och halvförsäkringen samt också en så kallad vagnskadeförsäkring. Det innebär ersättningar vid skador på fordonet i exempelvis en trafikolycka. En helförsäkring är en bra försäkring och ofta någonting som tecknas vid helt nya bilar. Har du råd att betala för den rekommenderas den. Vill du köpa en bil och ska ta ett billån så rekommenderar vi dig att jämföra räntor och villkor hos Alltombillan.se. Där hittar du olika typer av finansieringslösnngar för billköp så som lån utan UC, privatlån och säkrade billån.

Fordonsförsäkring

Extra tillval

En del försäkringsbolag erbjuder tilläggsförsäkringar som komplement till de övriga bilförsäkringarna. Med en tilläggsförsäkring kan du till exempel mot en mindre månadskostnad få gratis bärgning ett par gånger om året eller hyrbil under tiden din bil repareras på verkstad. Borttappade nycklar eller sanering invändigt finns det också möjlighet att försäkra sig mot till en mindre kostnad per månad och låg självrisk. Utbudet av dessa tilläggsförsäkringar varierar mellan bolagen, så titta runt och se om något passar dina behov.

Välj rätt fordonsförsäkring

Innan du tecknar en fordonsförsäkring bör du göra en jämförelse mellan olika försäkringsbolag. Detta eftersom priserna kan variera kraftigt mellan olika bolag och eftersom försäkringsskyddet kan skilja mellan försäkringsbolagen.