UnionenUnionen är inget försäkringsbolag utan ett fackförbund för tjänstemän i det privata näringslivet. Men att vara medlem i ett fackförbund är en säkerhet för den som arbetar, eller studerar, och vill känna sig trygg med att det finns hjälp att få om det skulle uppstå problem på din arbetsplats.

De som kan ansluta sig till Unionen är bland annat de som arbetar inom följande yrkesgrupper; ingenjör, ekonom, it-konsult, säljare, administratör, chef för att nämna några. Många fler branscher och yrkesgrupper innefattas också och därför hänvisar vi till Unionens webbplats för mer information.

Medlemskap i Unionen

Den viktigaste biten i ditt medlemsskap är att det ingår en inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassan ger dig upp till 80 procent i inkomststöd om du skulle förlora jobbet. Inkomstförsäkringen gäller upp till 150 dagar emellan jobben och du kan få maximalt 60 000 kronor per månad. Det finns dessutom möjlighet att utöka denna inkomstförsäkring ytterligare.

I ditt medlemsskap i Unionen så tillkommer en del förmåner som bland annat rabatter på hemförsäkringar, bilförsäkringar och olycksfallsförsäkringar samt att du kan ta del av andra erbjudanden och rabatter som Unionen har arbetat fram med andra företag.