Att vara student är en livsstil som ofta förknippas med mycket kostnader och inga pengar. Det är till viss del sant men när det gäller försäkringar i branschen så har flera försäkringsbolag tagit fram förmånliga studentförsäkringar så att även studenter ska kunna känna sig trygga. Det är främst hemförsäkringen som brukar kallas för studentförsäkring där du som student får möjlighet att få precis samma skydd som dina föräldrar har i sin hemförsäkring, med skillnaden att din premie är betydligt mer förmånlig.

Ofta ett lägre lösöre

Lösöret kan för en studentförsäkring varierar och är ofta lite lägre än en traditionell hemförsäkring. Det här brukar allt som oftast inte ha så stor betydelse eftersom du som student inte har råd att ha så mycket artiklar att det skulle riskera att överstiga det satta lösöret. För säkerhetsskull är det alltid bra att kontrollera dels vilket värdet får vara och vad värdet i din lägenhet faktiskt ligger på.

Studentförsäkring

Samarbeten med försäkringsbolag

Det är inte ovanligt att din högskola eller ditt universitet har olika samarbeten med olika försäkringsbolag vilket gör att du kan få premien än mer förmånlig. Kontrollera vad just ditt lärosäte har sitt samarbete och kontrollera de möjligheterna som finns till att få en förmånlig försäkring till dig och ditt hem.