Många människor har valt att bli båtägare och därmed investerat ganska stora summor pengar i den båten de valt att köpa. Eftersom det finns mycket värde i en båt är det viktigt att man också väljer att skydda de pengarna som finns investerade i båten. Det görs enklast genom att teckna en båtförsäkring. De flesta försäkringsbolagen har en specifik försäkring för just det här ändamålet. Båtförsäkringen brukar generellt täcka stöld av egendom från båten upp till en viss summa, brand, sjöskada, bogsering, ansvar och rättsskydd.

Ingen lagstadgad skyldighet

Precis som med fordonsförsäkringen så är båtförsäkringen en viktig del i ägandeskapet, även om det inte finns en lagstadgad skyldighet. Har man investerat stora pengar i en båt som dessutom är lånade, borde man vara väldigt mån om att ingenting händer som gör att pengarna går förlorade. Båtar försäkras ofta till deras marknadsvärde som du kan få hjälp att avgöra genom en båthandlare. Ofta täcker försäkringarna både när båten ligger på land och i vatten, det vill säga att du är försäkrad även under vinterhalvåret då din båt ligger på förvaring.

Skydda din båt med en båtförsäkring

Jämför försäkringar

Gå igenom avtalen och jämför olika försäkringsbolags olika regler och krav. Ofta kan skillnaderna vara större än vad man tror och det innebär att du kan både tjäna pengar och få en mer heltäckande båtförsäkring, bara genom att göra lite extra efterforskningar.