Jämför bilförsäkaringar


Så jämför du olika bilförsäkringar

I ett samarbete med Copricer har vi möjligheten att erbjuda ett verktyg där du enkelt och smidigt kan jämföra olika bilförsäkringar. En bilförsäkring är en növändighet för alla med en bil i bruk och varför då betala en onödig hög avgift? Olika typer av bilförsäkringar du kan teckna är trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. I de olika försäkringsslagen så ingår oftast samma grundskydd oavsett försäkringsbolag. En bilförsäkring är oftast världigt dyrt och priserna kan variera kraftigt mellan de olika försäkringsbolagen. Använd då vår ny tjänst så att du inte behöver betala en onödigt hög avgift för samma produkt

Trafikförsäkring

Alla som har en bil i bruk måste ha en trafikförsäkring. I en trafikförsäkring ingår skydd mot personskad men inget skydd för din egen bil. Skullde du dock krocka med en annan bil eller en lyktstolpe eller liknande så betalar trafikförsäkringen för skadorna.

Halvförsärking

Om du vill skydda dig och din bil ytterligare kan du teckan en halvförsäkring. I en halvförsäkring ingår en mängd olika skydd mot stöld, brand, glas, maskinskador, vid nödsituation och även vid rättstvister. I en halvförsäkring ingår också en trafikförsäkring, så att du inte behöver teckan denna vid sidanav. I en halvförsäkring ingår inget skydd vid vagnskada, det innebär att du inte är skyddad mot skada som uppkommer mot din egen bil vid en krock.

Helförsäkring

I en helförsäkring ingår både en trafikförsäkring samt de som ingår i en halvförsäkring. En helförsäkring är avsevärt mycket dyrare än en halvförsäkring, men vid en krock så kommer det att betala sig tillbaka. En helförsäkring är mycket vanligt att man tecknar för nya bilar eller bilar med ett högt värde.